0

Puma

A Puma ma a divatipar egyik legnagyobb vezető márkája. Mindenki ismeri a Puma cipőket, ruhákat és kiegészítőket. De ismered ennek a márkának az érdekes történetét? Olvass tovább, és tanulj meg valamit két üzletember őrült történetéről.

Miért Puma?

A Puma egyértelműen azon márkák közé tartozik, amelyeket nagymamád és az az unokatestvéred is ismer, aki talán most tanultak meg bekötni a cipőfűzőt. Egyszerűen fogalmazva, minden korosztályban népszerű. A nagyszerű dolog az, hogy nem egy kategóriára koncentrálnak, hanem remek termékeket gyártanak a futballcipőktől kezdve a kiegészítőkön át a legkifinomultabb utcai viseletre alkalmas modellekig. És ezért választjuk.  

Története

A márka története Németországban kezdődik, amikor két testvér, Rudolf és Adolf Dassler elmében megszületett az ötlet, hogy sportcipőket készítsenek. 1924-ben megalapították a Gebrüder Dassler Schuhfabrik céget, és elkezdtek sportcipőket, különösen futballcipőket gyártani. A termelés 1948-ig működött, a boltok csodás eredményeket hoztak, ugyanazon az évben azonban a testvérek elváltak egymástól, és mindenki a maga útján ment. Míg Adolf később megalapította saját márkáját, a most ismert Adidas néven, Rudolf 1948-ban folytatta a Ruda márkanév alatti sportcipők gyártását. Ez a név nevének és vezetéknevének kezdő szótagjaiból származott, de nem a cég nem működött sokáig, és céget átnevezte Pumára.
Később Rudolf a feleségét és két fiát is meghívta a társaságba. 1968-ban minden cipőt a mára hírhedt Puma logó díszítette, amely az amerikai macskaféle sziluettjét képezi. 1970-ben a márka nagy sikert aratott - akkor a sportág leghíresebb labdarúgója és világbajnoka, Pelé a televízió képernyőjén elkötelezte magát a Puma futballcipőivel. A hirdetés működött, és a következő években Rudolf marketingcsapata más sportolókkal is együtt dolgozott, akik nagy léptékben népszerűsítették a Puma cipőket.
A cég alapítójának halála után, ami 1976-ban következett be, fia vette át az üzletet. Jelentős erőfeszítéseket fektetett az innovációba, és tökéletesítette a márkát a mai napig jellemző cipőtalpat. Ez a talp enyhe felemelése volt, és ennek az elemnek az volt a célja, hogy a sportolók számára csökkentse az Achilles-ín károsodásának kockázatát. A fiú körülbelül 1989-ig maradt a cég vezetésében. A család ezután eladta a többségi részesedést egy svájci befektetőnek, aki továbbra is vezeti a márkát. A cég továbbra is élsportolókkal dolgozott együtt, és 2006 körül kezdett el foglalkozni a divat világával, és a cipők mellett a sportruházatra is koncentrált.

Technológiák

DRYCELL

Az ebből a mikroszálas anyagból készült szövet elvezeti a nedvességet a testről, és eloszlatja a szövet felületén. Ez nem csak a gyorsabb száradást teszi lehetővé, mivel az anyag nagy része nagyobb területen érintkezik a levegővel, hanem csökkenti az anyag bőrhöz való tapadását is. Mivel a mikroszálas anyag elvezeti a nedvességet a ruha külső rétegéből, a ruha belseje száraz és hűvös marad. Ily módon a ruha kevésbé telítődik nedvességgel és gyorsabban szárad.

SOFTRIDE

A Softride technológia extrém szuszpenziót garantál. És mit jelent ez valójában? Ezzel a technológiával egész nap örömmel viselheted a cipőt.

SOFTFOAM+

Speciális hab, mely minden lépésednél maximális kényelmet és komfortot biztosít számodra, hogy ne legyen kedved levenni a lábadról!

NRGY

Teljes körű EVA technológia, amely garantálja az optimális elrugaszkodást.

EVOKNIT

Magasított, kötött kialakítás, ergonomikus varrással, amely biztosítja a legkényelmesebb edzésteljesítményt.

WARMCELL

Hőszigetelés, amely hideg időben a test közelében tartja a hőt.

PWRFRAME

Cipőstílusok, amelyek a saroktól a lábközépig biztosítják a szükséges támaszt és kényelmet.

MÉRETTÁBLÁZATOK

Ruházat

Cipők

Newsletter

Jó dolgok történnek olyanokkal, akik feliratkoznak hírlevelünkre.

A bejelentkezéssel elfogadja hogy feldolgozzuk személyes adataidat.

kerdesek@d-sport.hu Hétköznap egy órán belül válaszolunk
Partnerek:
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA a platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky společnosti Google.
Rendezés
Szűrő