0
Belépés
Keresés
0 Etess meg

A kosár üres

Nem teszünk hozzá valamit?

Nejnavštěvovanější kategorie zboží

8 ok, amiért az erőnléti edzés fontos

08. 01. 2024
Erősíteni szeretnéd az izmaidat és állóképességedet, keresed a módját, hogyan erősítsd a tested? Akkor próbáld ki az erőnléti edzést. Ez az edzés forma, más néven súlyzós edzés vagy súlyemelés , kifejezetten az izomerő és az állóképesség növelésére öszpontosít. Az ilyen típusú edzés története az ókori Görögországba és Kínába nyúlik vissza, ahol a nehéz tárgyak emelése a kiképzés gyakori része volt. Ma már nemcsak a sportolók körében népszerű az erősítő edzés, hanem a fizikai állapotukon és egészségükön javítani vágyó emberek körében is.

MI AZ ERŐNLÉTI EDZÉS ?

Az erőedzés az izomösszehúzódással szembeni ellenállás alkalmazásán alapul, oly módon, hogy növelje az erőt, az anaerob állóképességet és az izomrostok méretét. Használhatsz súlyzókat, kettlebellt, testsúlyt vagy elllenállószalagokat.

MILYEN ELŐNYEI VANNAK AZ ERŐNLÉTI EDZÉSNEK

Az erőnléti edzés nem csak sportolásra alkalmas gyakorlat, de a szervezetedre gyakorolt előnyeinek köre sokkal szélesebb. És milyen előnyökkel jár?
 1. Az izomerő és állóképesség növelése - Az erőedzés szisztematikusan növeli az izmok ellenállással szembeni munkaképességét. Ez az izmok erősítését és állóképességének növelését jelenti, ami a mindennapi tevékenységekhez és a sportteljesítményhez elengedhetetlenül fontos. És ha az eredmény egy megfelelő fitnesz alak, a férfiak és a nők egyaránt értékelni fogják az edzett és egészséges megjelenést
 2. Jobb fizikum és testfelépítés - Ez az edzés segít a zsírégetésben és az izomtömeg növelésében, ami jobb testfelépítést és formás alakot eredményez. Ez nemcsak a megjelenést, hanem az egészséget is javítja.
 3. Csontok támogatása - Az erőnléti edzés hatékony módja a csontvesztés leküzdésének, ami különösen fontos az életkor előrehaladtával. Növeli a csontsűrűséget és csökkenti a csontritkulás kockázatát.
 4. Az anyagycsere javítása - Az izomzat több kalóriát éget el, mint a zsírszövet, így minnél több izmod van, annál nagyobb az alapanyagcsere teljesítménye. Ez segíthet a fogyásban és az egészséges testsúly fenntartásában.
 5. A mentális egészség javítása - A rendszeres erőnléti edzés jelentősen javíthatja a mentális egészséget, csökkentheti a szorongást, a depressziót és javíthatja a hangulatot. Ezenk kívül a fizikailag jobb közérzet és a célok elérése növelheti az önbizalmat.
 6. Sérülésmegelőzés - az izmok és ízületek erősítése jelentősen csökkentheti a sérülés kockázatát, különösen azoknál, akik más sportot űznek vagy fizikailag megterhelő munkát végeznek
 7. A teljesítmény javítása más sportágakban - Az erőnléti edzés növeli az általános fizikai erőnlétet, ami a futástól az úszásig számos sportágban javítja a teljesítményt.
 8. Az egyensúly és rugalmasság javítása - A rendszeres edzés javíthatja az egyensúlyt és a rugalmasságot, ami nemcsak a sportteljesítmény szempontjából fontos, hanem a mindennapi fizikai tevékenységek és az esések megelőzése szempontjából is.

FUNKCIONÁLIS ÉS KÉNYELMES RUHÁZAT AZ EDZÉS KÖZBENI KÉNYELEMÉRT

Az erőnléti edzéshez való ruházat kiválasztásakor fontos gondolni a kényelemre,a tartósságra és a funkcionalitásra. Tehát milyen ruhát válasszunk?

HOGYAN KEZDJÜNK BELE AZ ERŐNLÉTI EDZÉSBE

Minden kezdet nehéz. Kezdd azzal, hogy célokat tűzöl ki:
 • Döntsd el, mit szeretnél elérni az edzéssel.
 • Készíts egy erőnléti edzéstervet.
 • Kezdd lassan, könnyebb súlyokkal, és fokozatosan növeld a terhelést.
 • A sérülések elkerülése érdekében öszpontosíts a gyakorlatok helyes végrehajtására.
 • Eddz rendszeresen, de nefeledkezz meg a pihenőnapokról az izmok regenerálódása érdekében.
 • Váltogasd a gyakorlatokat a monotonitás elkerülése és az edzés hatékonyságának növelése érdekében.
 • A kezdőknek szóló erőedzés és a funkcionális erőedzés értékes eszköz a fizikai állapot, az egészség és az általános életmód javításához. A megfelelő megközelítéssel és megfelelő ruházattal teljes mértékben kihasználhatod az előnyeit , és minden edzést a lehető legteljesebben élhetsz át.
Newsletter

Jó dolgok történnek olyanokkal, akik feliratkoznak hírlevelünkre.

A bejelentkezéssel elfogadja hogy feldolgozzuk személyes adataidat.

kerdesek@d-sport.hu Hétköznap egy órán belül válaszolunk
Partnerek:
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA a platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky společnosti Google.
Rendezés
Szűrő