0

Hogyan kössünk cipőfűzőt

04. 03. 2022
Új modell? Igen, de a tükörbe nézve hirtelen azt tapasztalhatod, hogy valami hiányzik. Nézed a lábad, és egyszercsak meglátod – a cipő rendben van, de valami nem jó. Természetesen - a cipőfűzők és a fűzésük. Még a cipőfűző megkötése is remek kiegészítője lehet az öltözéknek, de ronthatja is a teljes benyomást. Ezért tanuld meg, milyen hosszúnak kell lenniük, hogyan kell őket befűzni a cipőbe, milyen fűzés illik a különböző típusú cipőkhöz, hogyan kell elrejteni a fűzőket, hogyan lehet rövidíteni a fűzőket, hogyan kell bekötni a fűzőket, milyen végzárokat válassz és még sok minden mást. Olvass tovább, és sok hasznos információt fogsz megtudni. Meglephet, mennyire fontos lehet a cipőfűző kötésének módja.

A cipőfűzők hossza, színe és anyaga

Minden cipőnek megfelelő hosszúságú fűzőre van szüksége. Milyen hosszú cipőfűző az ideális? Egy olyan, amelyik egyszerűen és stílusosan köthető. A túl hosszú cipőfűzők még a bekötés után is zavaróak, és kioldódnak, ez nem kelt jó benyomást. A cipőfűzők nem elegendő hosszúsága pedig azt eredményezi, hogy az nagyon nehezen köthető, és gyakran meglazul. Szintén fontos a szín, amely vagy passzol a cipő színéhez, vagy erős kontrasztot hoz létre a cipővel. A színek és minták egész sora elérhető a piacon. A forma lehet lapos vagy kerek, a cipőfűző végei pedig azonos vagy eltérő színűek.
A cipőfűző vége műanyagból, rézből vagy sárgarézből készül. Maguk a cipőfűzők általában pamutból vagy mesterséges keverékekből készülnek, de készülhetnek ritkább anyagokból is, például bőrből.

Amit a cipőfűző kötésének különféle módjaival szerezhetsz

A cipőd változatos fűzési lehetőségekkel, a bekötés módjával változtathatja a megjelenését, és nagyon fontos a választott fűzőmód is. Ez sportos vagy romantikus benyomást adhat a cipőnek és az egész öltözéknek, az elegáns városi stílus és a különféle cipőfűző technikák megváltoztathatják a cipő összképét, új értelmet és frissességet adhatnak nekik. A klasszikusok közé tartoznak a természetes színű fűzők, a fekete vagy fehér színűek. Nem kell aggódnod a világos színek miatt, számos módja van a fehér cipőfűző tisztításának. Romantikus benyomást kelthetnek például a szatén szélesebb fűzők, amelyek egyben jellegzetes díszítőelemek is. A neon színű cipőfűzők nemcsak a fiatalok, hanem a sportolók körében is nagyon népszerűek.

Mindenki elsajátíthatja a cipőfűző kötés legegyszerűbb technikáit

Félsz attól, hogy nem tudod majd különböző módokon megkötni a cipőfűződet? Szükséged van utasításokra a cipőfűző bekötéséhez? A cipőfűző megkötésének hagyományos módja a csavarásuk.
A cipőfűző párhuzamos csíkokra történő kötése is egyszerű, ami például bokacsizmához illik. A nagy kereszttel ellátott cipőfűző kötés különböző. Klasszikusan, a normál cipőfűző befűzésével kezdődik, de aztán a zsinór alulról fut át ​​a felette lévő lyukon.
Hogyan fűzzük be a cipőfűzőt egy úgynevezett létra alakba? A fűzőt átfűzzük mindkét lyukon. A cipőfűző egyszerű hasznos segítő lehet a cipőfűző befűző is. Ezután húzzuk a fűzők végeit függőlegesen felfelé a szomszédos lyukakon keresztül. Az egyik cipőfűzőt áthúzzuk a függőlegesen elhelyezett cipőfűző ellentétes részén. Ez úgy jön létre, hogy a cipőfűzőt az elsőtől a második fűzőlyukig befűzzük. Fűzzük be ugyanazt a végét merőlegesen a harmadik fülre. Ismételjük meg a műveletet a cipőfűző másik végével. Ez a módszer nagyon népszerű a Nike, Vans vagy Converse cipők cipőfűzőjének megkötésére.

Cipőfűző megkötése – a sport cipők változatosságot követelnek

A sportcipő a kedvenc stílusú cipőd? Nem tudod, hogyan kell bekötni a Converset, a Vans vagy a Salomon cipők fűzőjét? Egynél több útmutató is rendelkezésre áll, a kedvenc technikákkal. Mind a Vans fűzőkötés, mind a Converse fűzőkötés számos lehetőséget kínál a cipők megkötésére. A legtöbb mód elnevezése azon alapul, ahogy a kötés kinéz:
  • klasszikus 
  • ferde cipőkötés
  • sakktábla
  • hurok
  • cipőfűző kötése a nyelv alá
  • vagy választhat kötés nélküli cipőfűzőt
A sportcipőknél találkozhatunk a legtöbb kötési technikával. A gyorsaság is szerepet játszhat a cipőfűző megválasztásában – a sportcipők tulajdonosai gyakran rohannak, ezért az egyszerű fűzési és megkötési módokat választják ezeknél, a nem csak fiataloknál népszerű, cipőknél. 

A formális cipők vagy korcsolyák befűzésében kevés a közös vonás

Minden cipőtípusnak megvannak a maga fűzési és bekötési követelményei. Formális cipőhöz válasszon vékonyabb körfűzőt, ideális esetben viaszos bevonattal. A formális cipők fűzőjének vízszintesnek kell lenniük. Ebben az esetben a fűzők alul kereszteződnek, a felső részt pedig vízszintes csíkokba kötik. A fűzőbefűző segít az áthuzásokban még a kisebb lyukaknál is.
A speciális sportokhoz, például korcsolyázáshoz tervezett cipőfűzőket egészen más módon kötik meg. Hogyan kell helyesen bekötni a korcsolyát? Nem kell keresned a cipőfűző lerövidítésének módját. A korcsolya rögzítésének a lehető legszorosabbnak kell lennie. A korcsolya megkötésének pontos módja attól függ, hogy jégkorongra vagy műkorcsolyára való korcsoláyról van-e szó. Mik a speciális korcsolyafűzők? A hosszuk sokkal hosszabb, mint a hagyományos cipőfűzőnél. Mindenesetre a kötés a lábújhegyétől indul, az elején néhány lyukat nem lehet túlságosan meghúzni. Ezután azonban erősen be kell húzni azokat. A horgokkal ellátott felső résznek szilárdnak, de nem túl szorosnak kell lennie. Hogyan kössünk be a hosszú cipőfűzőt? Ezután a fűzők végeit a láb köré tekerjük és szorosan megkötjük.

Hogyan tanítsuk meg a gyereket cipőfűző kötésére

A cipőfűző megkötésének tanítása nagy feladat mind a gyermek, mind a szülők számára. Hogyan tanítsuk meg a gyerekeket cipőfűzőt kötni, hogy mindenki számára szórakoztató élmény legyen? Ne csüggedj a kudarcoktól, az első próbálkozások nem járnak sikerrel. A megfelelő megközelítéssel a cipőfűző megkötésének megtanulása nem olyan nehéz feladat, mint amilyennek látszik. Először próbálj meg papír vagy fa modellel dolgozni. A gyerek jobban fog koncentrálni, és együtt készíthetitek el és színezhetitek ki a papírmodellt. Többszínű cipőfűző is használható. Az egyes módok elnevezése, hogy a gyermek emlékezzen rájuk:
  • A nyuszi módszer abból áll, hogy csomót hozunk létre, azaz a fejet, a fűzők összehajtott végei képezik a füleket.
  • A füleket x formába keresztezzók, és át húzzuk az alsó fület a felső fül felett, és mindkét fület meghúzzuk.
  • Hogyan tanuljunk meg cipőfűzőt kötni mókusmódszer szerint?
  • A csomó a fa gyökerét képezi, az egyik húr csomója az ágat alkotja, a másik egy mókus, aki körbefut a fán és átugrik a hurkon. Aztán csak húzd meg és kész.
Newsletter

Jó dolgok történnek olyanokkal, akik feliratkoznak hírlevelünkre.

A bejelentkezéssel elfogadja hogy feldolgozzuk személyes adataidat.

kerdesek@d-sport.hu Hétköznap egy órán belül válaszolunk
Partnerek:
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA a platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky společnosti Google.
Rendezés
Szűrő