0

Fehér cipő tisztítása

23. 03. 2023

Minden bizonnyal mindannyian tapasztaltuk már. Fehér sportcipőt vásárolsz, és néhány nap múlva a sár vagy a por elrontotja az élményt. Ha világos sportcipők tulajdonosa vagy, akkor biztosan tisztában vagy a fehér cipők tisztításával kapcsolatos problémákkal. A tisztításnak számos módja van, de fontos a megelőző védekezés is. Ebben a cikkben tanácsot adunk a fehér cipő tisztításának legjobb módjáról.

A cipőmosásról szóló cikkhez hasonlóan figyelmeztetnünk kell, hogy a gondatlan tisztítás érvénytelenítheti a garanciát. Ezért az új cipőket csak óvatosan tisztítsd. Fogadd meg az alábbi tanácsokat végső megoldásként, hogy megmentsd az egyébként már kidobásra érő cipőd.

Akadályozd meg a szennyeződést

Bár a fehér cipő a legtöbb esetben tisztítható, ideális, ha nem szennyeződik be nagyon. Fontos, hogy rendszeresen ápold a cipőd. Minden használat után töröld le egy ronggyal, hogy eltávolítsd a port és a szennyeződéseket. Ha sok a szennyeződés, ne késleltesd a tisztítást, és végezd el a lehető leghamarabb. Az impregnálás megelőzésként is szolgálhat. Taszítja a szennyeződéseket és segít megőrizni az eredeti megjelenést. Válasszd ki a terméket az anyagnak megfelelően, és mindig kövesd a használati utasítást.

Fűző, talpbetét és talp

A cipő ezen részeit külön kell megtisztítani. A fűzőket világos ruhákkal moshatod mosógépben, vagy szappanos vízzel tisztíthatod meg. Ha a szennyeződés nagyon erős, nincs más dolgod, mint vásárolni tőlünk új fűzőt. A talpbetét kézzel is mosható. Ha meg akarsz szabadulni a szagtól, akkor használj hígított ecetet a tisztításhoz. Ami a talpat illeti, az is gondot okozhat időnként. Az első dolog, amit megpróbálhatsz, az az, hogy letörlöd róla a foltokat. Ha ez nem működik, van néhány más lehetőség is – körömlakklemosó, citromlé, alkohol bedörzsölése vagy esetleg fehérítő fogkrém.

Hogyan tisztítsuk meg a fehér vászon cipőket?

A fehér cipő tisztításának eljárása mindig az anyagtól függően változik. Ha szövetből készültek, akkor varrták azokat és nem ragasztottak, így kisebb kockázattal moshatók mosógépben - ügyelj a jótállás megtartására! Ragasztott cipőt azonban soha ne moss mosógépben, mert fennáll annak a veszélye, hogy a cipő ragasztós része levállik és megsemmisül.

Tehát a kézi tisztítás biztonságosabb módszer. Használhatsz hozzá langyos szappanos vizet és kefét. Különféle cipőtisztító szerek is készülnek csak erre a célra. De ha nincs ilyened, akkor az otthon található hozzávalók is használhatóak. Egy másik módszer, ha szódabikarbónából és mosogatószerből, ecetből vagy hidrogén-peroxidból 1:1 arányban pasztát készítünk. Sűrű konzisztenciájúnak kell lennie. Alkalmazd a cipőre, hagyjd rajta egy ideig, majd alaposan öblítsd le.

Hogyan tisztítsuk meg a fehér bőrcipőket?

Bár a bőr strapabíróbb anyag, mint a textil, több törődést igényel. Ismét használj langyos vizet szappannal vagy samponnal. A szennyeződésnek könnyen le kell válnia. Ha nem, akkor léteznek speciális fehér krémek, amelyek "színezik" a cipőket. Pozitívum, hogy így a varratok fehér színét is vissza tudod szerezni. A krém emellett táplálja a bőrt. Ezért ideális használni, akár színtelen változatban, akár az említett fehérben. A bőrcipőket semmi esetre sem szabad mosógépben mosni.

Reméljük, adtunk néhány hasznos tanácsot, és soha többé nem fogsz azon aggódni, hogy mivel tisztítsd meg a fehér cipődet.

Newsletter

Jó dolgok történnek olyanokkal, akik feliratkoznak hírlevelünkre.

A bejelentkezéssel elfogadja hogy feldolgozzuk személyes adataidat.

kerdesek@d-sport.hu Hétköznap egy órán belül válaszolunk
Partnerek:
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA a platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky společnosti Google.
Rendezés
Szűrő